Att lyckas som företag

Att lyckas som företag innebära många parametrar, det är inte bara en faktor som gör att ett företag blir framgångsrikt utan det kan vara många inblandande i det arbete som utförs. Allt från ledning till verkstadsgolvet. Idogt arbete och gemensamt mål är några av de parametrar som behövs för att att ett företag ska vinna framgång.

Komatsu Forest är ett av de företag som verkligen lyckats genom målmedvetet arbete. Sedan starten 1961 i Umeå så har företaget utvecklats till vad det är idag. Det hela började med en mekanisk verkstad och ett skogsbruk som var i behov av skogsmaskiner. Med nya innovationer så blev Umeå Mekaniska en stark ledare inom skogsbruket och tillsammans med Valmet Oy och Svenska Volvo BM så utvecklades det som kom att bli dåtidens moderna skogsmaskiner och skördare. En marknad som både då och nu är i behov av maskiner som utvecklas för att fungera så bra som det bara går.

Idag så är Komatsu världsledande tack vara en utveckling som för varje årtionde har pekat ut riktningen hur en skogsmaskin ska fungerar och hittat lösningar som passat för både maskiner och förare. Man har inte bara utvecklats skogsmaskiner utan även tänkt på den som ska sitta och köra. Ergonomi och arbetsmiljö är viktigt och detta har Komatsu Forest verkligen lyckats med. Idag så finns företaget på fem kontinenter med 1400 anställda. Huvudkontoret ligger fortfarande i Umeå och ägs idag av Komatsu Ltd of Japan.